marți, 28 aprilie 2009

Specialistii sunt de parere ca inundatiile au aparut in unele zone din cauza taierilor de arbori, dat fiind ca apa de ploaie nu mai este retinuta si are o viteza de scurgere mai mare.
Noi suntem intru totul de acord cu dansii avand in vedere daunele atat de ordin fizic cat si psihic pe care aceste catastrofe le au provocat. Marturie vie sunt chiar inundatiile petrecute in judetul Bacau in luna iulie 2005; zeci de oameni au ramas fara locuinte, apa patrunzand chiar si in centrul orasului unde a provocat haos si panica in randul locuitorilor.
Consideram ca autoritatile etaleaza legi mult prea blande, care de multe ori nu sunt puse in practica, poate chiar ignorate complet atat de oamenii legii cat si de "infractorii"padurilor. Cu un simplu avertisment sau o banala amenda "nu se face primavara" si nici copacii abuzati nu sunt readusi la viata.
Pe langa avantajul oxigenului pe care ni-l ofera padurea, mai exista si cel al tratamentelor naturiste obtinute din diferiti arbori si mai trebuie luat in calcul un aspect: fauna si flora sunt in relatie de interdependenta (nu pot exista una fara cealalta).
In concluzie, nu trebuie minimalizata importanta naturii in viata noastra fiindca ea asigura aerul si apa generatiilor viitoare.

3 comentarii:

  1. E trist ce se intampla cu mediul inconjurator dar e si mai trist faptul k nu constientizam ca aceasta indiferenta fata de natura ne distruge pe noi.
    Felicitari pentru blog si pentru subiect...trist si adevarat dar cine stie poate acesta este primul pas spre o lume mai buna si...mai verde ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Datorita climei multi copaci dispar de pe harta Romaniei. Din cauza caniculei paduri intregi sunt incendiate, ori din cauza furtunilor arborii sunt cazuti la pamant. Nu este de ajuns ca fenomenele naturale ne rapesc aceste bogatii si de aceea contribuim si noi,oamenii, la defrisarile masive. In alte tari la taierea fiecarui copac se planteaza unul nou, astfel procentajul padurilor nu este in scadere ci este constant sau chiar este posibil sa fie in crestere.
    Romanilor le place sa mearga la gratar, la poalele muntilor sau la padure, chiar sunt romantici...Pana aici nu este absolut nici o problema. Ce fac cand termina de facut gratarul? Bineinteles isi iau bunurile si pleaca, uitand sa mai stinga carbunii, sa stranga gunoaiele s.a. Asa se intampla an de an ca pompierii sa vina in urma noastra sa mai stinga cate o padure, cate o pajiste...
    Cand ne alegem locul in care sa facem gratarul nu il alegem pe cel plin de gunoaie, ci ne orientam spre cel mai curat si frumos loc posibil. Daca ne place sa stam in curatenie de nu o si pastram???
    S-asa platim destule taxe vreti sa ajungem sa mai platim una si ptr. oxigen, la fiecare 5 m sa stam la rand sa luam o gura de aer curat? Daca nici natura nu o protejam pe cat posibil o sa murim cu zile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare din noi ar trebui sa faca un efort cat de mic pentru a salva natura: de la a colecta hartie pentru reciclare pana la a planta macar un arbore pe o zona defrisata!! nu fiti pasivi in fata poluarii, luati atitudine pentru a avea voi insiva o viata mai buna asa cum un cunoscut dicton latin spunea:"ment sana in corpore sana"

    RăspundețiȘtergere

Comentariul dumneavoastra