miercuri, 22 aprilie 2009

- Romania are o suprafata totala de 6, 38 mil ha padure. Predomina rasinoasele (39 %), fagul (37%) stejarul (18%) si alte specii in proportie de 11%


- Aprox 4,2 mil ha se afla in proprietatea statului


- 2, 18 milioane ha sunt in proprietate privata


- vor fi improprietarite inca aproximativ 2 mil ha


- Anual in Romania sunt defrisate legal aproximativ 80 000 ha padure (rarite semnificativ sau rase) iar intre 13 000 si 27 500 ha sunt defrisate ilegal. Aceasta inseamna aproximativ 32 mil de arbori.


- Suprafata de teren impadurit anual este de aproximativ 10 000 ha

- Capacitatea de impadurire anuala (suma terenurilor disponibile) este de aprox 91 743 ha

5 comentarii:

  1. Este de-a dreptul ingrijorator ceea ce se intampla in tara asta!Cineva trebuie sa i-a atitudine pentru pedepsirea distrugatorilor naturii inconjuratoare. Suntem o tara fara cultura, asta este adevarul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta tema, intradevar, spatiul verde se micsoreaza din ce in ce mai mult in Romania. E si mai trist, faptul ca nu se face aproape nimic pentru a salva natura, pacat ca avem o tara atat de frumoasa si nu stim sa o pretuim.

    http://antena1.ro/index.php?page=news&subcat=9&id=49469&currentPage=3

    RăspundețiȘtergere
  3. Romania era acoperita in proportie de 80% de paduri inainte, dar acum e tragic.... nu se mai feresc oamenii, taie la drumul mare,sub ochii autoritatilor, poate chiar mana in mana cu acestia!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. E interesanta ideea dar pana cei din guvern nu vor investi mai mult in protectia si regenerarea mediului noi oamenii simplii nu putem face mare lucru.......Trebuie lucrat un pic si la educatia copiilor.........a generatiilor care vin din urma........poate ei vor stii sa pretuiasca mai bine mediul!!

    RăspundețiȘtergere
  5. toti suntem vinovati de starea asta de fapt. unii mai mult, altii mai putin, unii prin ignorarea problemei iar altii prin cauzarea ei. nu putem arunca vina doar in spatele celor care ne conduc. cati dintre noi au plantat macar o data in viata un copac? exemplul personal e o metoda foarte buna de a lua atitudine. blamandu-i pe altii nu duce la nimic bun sau constructiv. faptele au intotdeauna prioritate in fata cuvintelor. e un subiect asupra caruia ar trebui sa meditatam cu totii.

    RăspundețiȘtergere

Comentariul dumneavoastra